Тепер я бачу солодкі дині здалеку. Спасибі продавцеві, навчив!
Існує безліч різних сортів динь. Але на наших ринках вона (судячи по цінниках) представлена тільки двома: це колгоспниця і торпеда. У минулі роки ціна за кілограм колгоспниці була вдвічі нижчою, ніж кілограм торпеди. З огляду на те, що торпеди маленькими не бувають, купити її дешево не вийде.
Диню я дуже люблю, за умови, що вона солодка, соковита і ароматна.
Днями купила найпростішу «колгоспницю» завбільшки з чоловічий кулак. Виявилася дуже смачною.
У той же вечір чоловік, бажаючи мене порадувати приніс досить велику диню, яка до смаку не сильно відрізнялася від сирої картоплі. Мало того, що несолодка, так ще й незріла. Пробувала аналогічні стиглі – той же смак сирої картоплі, тільки більш м’які. Одне розчарування, в загальному.
Вчора чоловік знову купив диню і гордо оголосив, що вона буде дуже солодка, це точно. Поруч з його роботою є невеликий магазин, де продають овочі та фрукти. В обідню перерву він зайшов туди і поскаржився продавцеві, що ось ніяк не може «зловити» солодку диню. У відповідь старий добрий виходець з Узбекистану відкрив йому один секрет.

Навіть по фотографії видно, що куплена чоловіком диня виявилася дуже солодкою, соковитою і стиглою.
Секрет – у смужках.
Дивіться, ось та диня, яка на смак схожа на картоплю. Ми все ніяк її НЕ доїмо.

А ось диня, яку ви вже бачили нарізаною: ароматна і солодка, яку неможливо з’їсти і не обляпатись)

Ось вони, заповітні жовті смуги! На наступному фото їх ще краще видно (світло різне, диня одна і та ж).

Чесно, я не знаю, це особливий сорт дині такий, або смуги проступають тільки у солодких і стиглих примірників, але тепер я знаю, як відрізнити хорошу диню від позбавленою смаку! Бажаю вам гарного настрою і багато стиглих і ароматних фруктів!