Рецепт паски в мультиварці: приготування десерту без духовки
Чимало людей не мають духовки й купують паски в магазині. Однак відмовлятися від домашньої випічки необов’язково, якщо є мультиварка.
Паска в мультиварці на сухих дріжджах
- Молоко — 250 мл.
- Цукор — 150 г.
- Щіпка солі.
- Яйця — 4 шт.
- Цукрова пудра — 50 г
- Дріжджі сухі — 1 ч. л.
- Вершкове масло — 100 г.
- Родзинки — 100 г.
- Лимони — 1 шт.
- Борошно — 600 г.
Молоко підігріти, додати ложку цукру, дріжджі й 250 г борошна. Залишити в теплому місці на пів години.
Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки змішати з іншим цукром, а білки збити з сіллю до міцної піни. В опару додати жовтки з цукром, розм’якшене вершкове масло і збиті білки. Перемішати до повної однорідності.
Поступово додавати борошно в тісто і замішувати. Тісто має бути м’яким і еластичним. Накрити його рушником і залишити підійматися на годину.
Родзинки замочити в гарячій воді на 15 хвилин, потім просушити. Цедру одного лимона натерти на тертці. Додати в тісто родзинки й цедру, добре перемішати.
Форму мультиварки змастити маслом та викласти тісто.
Включити спочатку мультиварку на 10 хвилин на режим «Підігрів», а потім режим «Випічка» на 1 годину 30 хвилин.