Краківський сирник здивує вас вишуканим поєднанням пісочного тіста і легкої ніжної начинки.
Інгредієнти для приготування:
1 кг сиру; 220 г масла; 1 яйце; 8 жовтків; 8 білків; 250 г борошна; 3 ст. ложки крохмалю; 350 г цукру; Ванілін; 100 г родзинок; дрібка солі.
Покрокове приготування:
120 г м’якого масла збити зі 120 г цукрової пудри;
Додати 1 яйце, ванілін, все перемішати;
Додати борошно, замісити тісто, покласти в холодильник на годину;
Взяти трохи більше половини тіста, розкачати, викласти на деко, застелене пергаментом, проколоти в кількох місцях виделкою, поставити в холодильник на 30 хв;
Вийняти тісто з холодильника і поставити в духовку (попередньо розігріти до 180 градусів) на 12–15 хв.
Готуємо начинку: сир збити блендером до однорідної маси; збити решту розм’якшеного масла і 200 г цукрової пудри; додати по одному жовтки і по ложці сиру до кінця;
Збити білки з дрібкою солі, додати 50 г цукрової пудри і збити до піни;
Додати крохмаль;
До сирної маси додати родзинки, білки, перемішати ложкою;
Готовий корж викласти у форму, зверху вилити сирну начинку, зробити решітку зі смужок із тонко розкачаного тіста;
Поставити форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хв;
Вимкнути духовку, відчинити дверцята і дати сирнику постояти годину.
Можна приготувати глазур і полити готовий сирник. Смачного!