Найпростіший пиріг: всього 7 хвилин на замішування, зате який результат!

Найпростіший пиріг: всього 7 хвилин на замішування, зате який результат!

Ми завжди “За” прості страви, які нічим неможливо зіпсувати, лише поліпшити. Заливні пироги якраз з цього сузір’я! Змішуємо інгредієнти, переливаємо в форму, передаємо естафету духовці — нехай працює.

Тісто і алгоритм приготування у всіх заливних пирогів приблизно схожі. Особливим кожен такий пиріг робить начинка. У нашому сьогоднішньому варіанті — ніжна фета, яскраві чері, пікантні оливки, запашний базилік і соковита шинка. Ви вже відчуваєте середземноморські мотиви? Типово грецький набір продуктів!

Інгредієнти:

  • Пшенична борошно – 250 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Пармезан – 30 г
  • Кефір – 200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сир фета – 200 г
  • Помідори чері – 100 г
  • Оливки – 50 г
  • Базилік – 0,5 пучка
  • Шинка – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Змішайте просіяне з розпушувачем борошно, сіль, чорний перець, тертий пармезан. В окремій місткості змішайте яйця, кефір і розтоплене вершкове масло. З’єднайте обидві суміші, ретельно перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.
  2. Фету і шинку наріжте дрібними кубиками, оливки і базилік подрібніть, чері розріжте навпіл. Додайте підготовлені інгредієнти в тісто і акуратно перемішайте масу.
  3. Перелийте тісто в змащену форму. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Готовність пирога перевірте зубочисткою.

Поекспериментуйте з начинкою. Додасте по жмені вареного курячого м’яса, грибів, зернистого сиру і більше зелені — отримаєте зовсім інший пиріг з новим смаком. Смачного!

За матеріалами