Найпростіший пиріг: всього 7 хвилин на замішування, зате який результат!
Ми завжди “За” прості страви, які нічим неможливо зіпсувати, лише поліпшити. Заливні пироги якраз з цього сузір’я! Змішуємо інгредієнти, переливаємо в форму, передаємо естафету духовці — нехай працює.
Тісто і алгоритм приготування у всіх заливних пирогів приблизно схожі. Особливим кожен такий пиріг робить начинка. У нашому сьогоднішньому варіанті — ніжна фета, яскраві чері, пікантні оливки, запашний базилік і соковита шинка. Ви вже відчуваєте середземноморські мотиви? Типово грецький набір продуктів!
Інгредієнти:
- Пшенична борошно – 250 г
- Яйце – 2 шт.
- Пармезан – 30 г
- Кефір – 200 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сир фета – 200 г
- Помідори чері – 100 г
- Оливки – 50 г
- Базилік – 0,5 пучка
- Шинка – 100 г
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Змішайте просіяне з розпушувачем борошно, сіль, чорний перець, тертий пармезан. В окремій місткості змішайте яйця, кефір і розтоплене вершкове масло. З’єднайте обидві суміші, ретельно перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.
- Фету і шинку наріжте дрібними кубиками, оливки і базилік подрібніть, чері розріжте навпіл. Додайте підготовлені інгредієнти в тісто і акуратно перемішайте масу.
- Перелийте тісто в змащену форму. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Готовність пирога перевірте зубочисткою.
Поекспериментуйте з начинкою. Додасте по жмені вареного курячого м’яса, грибів, зернистого сиру і більше зелені — отримаєте зовсім інший пиріг з новим смаком. Смачного!