МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ: ШВИДКИЙ РЕЦЕПТ (якщо завтра у Вас гості)
На відміну від магазинних грибів, тут ви зможете регулювати кількість інгредієнтів для маринаду і готувати їх менш або більш кислими.
Якщо вам подобаються мариновані печериці, а магазинні варіанти вас не сильно влаштовують, я прийду до вас на допомогу і поділюся чудовим рецептом швидкого маринування грибів. На відміну від магазинних грибів, тут ви зможете регулювати кількість інгредієнтів для маринаду і готувати гриби менш або більш кислими. Обіцяю, що результат перевершить всі ваші очікування!
Час підготовки — 5 хвилин.
Час приготування — 10 хвилин.
Інгредієнти:
- печериці — 400 г;
- вода — 500 мл;
- оцет яблучний (або 4 ст. л. оцту 9%) — 6 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- чорний перець — 5 горошин;
- духмяний перець — 3 горошини;
- кріп — 3 гілочки
- гірчиця (сухі зерна) — 0,5 ч. л.
- часник — 2-3 зубчика
- цибуля ріпчаста — ½ шт.
- сіль — 2 ч. л.
Приготування:
1. Спочатку необхідно підготувати печериці. Протріть їх від забруднень паперовим рушником або вологою ганчірочкою. Пошкоджені ділянки ніжки зріжте і покладіть печериці в банку або зручний скляний судочок, як у мене. Цибулю наріжте півкільцями, а часник роздушіть ножем.

2. Приготуйте маринад. Для цього відміряйте 0,5 л води в сотейник і туди ж відправте сіль, цукор і спеції — лавровий лист, гірчицю, горошини чорного і запашного перцю. Додайте цибулю і зубчики часнику.

3. Поставте сотейник на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть 5 хвилин, щоб цукор і сіль розчинилися, а спеції віддали свої аромати. Приберіть сотейник з вогню і влийте оцет. Можете використовувати винний або яблучний, тоді вам знадобитися на вказану кількість печериць 6 ст. л. Якщо ж використовуєте звичайний столовий оцет, то досить буде 4 ст. л.

4. Кріп (3 гілочки) наріжте дуже дрібно і додайте в ємність з печерицями.

5. Отриманим маринадом залийте ємність з печерицями, щоб вона покрила всі гриби.

6. Накрийте кришкою і відставте до повного охолодження, а краще на ніч. От і все! Мариновані печериці готові та можна подавати до столу, злегка скропивши рослинною олією (за бажанням).

Готувати — це просто!