Як звичка їсти руками може вплинути на організм. Пояснюють вчені

Як звичка їсти руками може вплинути на організм. Пояснюють вчені

Можливість фізично торкатися до їжі змушує думати, що вона смачніша та ситніша.

Такого висновку дійшли вчені університету Стівенса в Нью-Йорку, провівши низку досліджень.

Справа в тому, що дотик до продукту посилює чуттєві сприйняття мозку та збільшує відчуття голоду, цитує експертів видання The Daily Mail.

Можливість торкатися до їжі змушує думати, що вона смачніша. Фото VadimVasenin/Depositphotos

Вчені виявили, що подібний ефект притаманний людям, які зазвичай контролюють свій раціон.

При цьому, люди, які не обмежують себе у бажані їжі – не відчули особливої тяги, тримаючи продукт у руках.

«Дві групи по-різному обробляють сенсорну інформацію.

Для людей, які регулярно контролюють своє споживання їжі, прямий дотик викликає посилений сенсорний відгук, роблячи їжу більш бажаною і привабливою», – пояснює професор Адріана Маджарова.

Попередні дослідження надмірного споживання їжі показали, що завелика кількість шкідливих продуктів може негативно впливати на частину мозку, яка відповідає за самоконтроль.

А канадські дослідники виявили, що затухання частини мозку, яка регулює силу волі, призвела до більшої тяги до висококалорійної їжі.

Є й інші причини, які на психологічному рівні можуть посилити відчуття голоду.

Наприклад, якщо відволікатися під час прийому їжі на телефон – можна втратити контроль над кількістю спожитих продуктів.

Це заважає організму розпізнавати сигнали, що він ситий, й збільшує апетит.