Сир, сметана, горіхи й сухофрукти: незвичайний десерт у пляшці (РЕЦЕПТ)

Сир, сметана, горіхи й сухофрукти: незвичайний десерт у пляшці (РЕЦЕПТ)

Готуємо дуже смачний десерт, вітамінний і корисний. Без борошна, без випічки, без цукру і масла. Сирний десерт прекрасно підійде для перекусу або просто для чаювання.

Інгредієнти:

350 г — сиру

100 г — сметани

20 г — желатину

70 мл — холодної води

60 г — меду або 50 г — цукру (за бажанням)

1 г — ваніліну

50 г — смаженого фундука

100 г — смажених волоських горіхів

40 г — фісташок (в очищеному вигляді)

100 г — в’яленої журавлини

100 г — кураги

100 г — фініків

Заливаємо водою швидкорозчинний желатин. Залишаємо набухати. З’єднуємо домашній сир зі сметаною (можна додати ще 2 ст. л. меду за бажанням, якщо любите солодше). За допомогою блендеру доводимо суміш до однорідності, щоб не залишилось крупинок.

Беремо сухофрукти та горіхи: фундук та волоський горіх обсмажуємо, а фісташки очищаємо від шкаралупи. Журавлину та курагу промиваємо під проточною водою, нарізаємо на дрібні шматочки. Фініки промиваємо, очищаємо від кісточок, нарізаємо.

Підігріваємо желатин у мікрохвильовці, або на водяній бані. Виливаємо до сирної маси. Додаємо ванілін, ретельно перемішуємо. Додаємо всі сухофрукти та горішки. Знову ретельно перемішуємо.

Беремо літрову пластикову пляшку. Зрізаємо горлечко. Накладаємо сирну суміш. Рівномірно розподіляємо по пляшці. Зверху закриваємо харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник на 4-6 годин, а краще – на всю ніч.

У розрізі десерт виглядає неперевершено, а на смак – ще кращий!