Рецепт паски в мультиварці: приготування десерту без духовки

Рецепт паски в мультиварці: приготування десерту без духовки

Чимало людей не мають духовки й купують паски в магазині. Однак відмовлятися від домашньої випічки необов’язково, якщо є мультиварка.

Паска в мультиварці на сухих дріжджах

  • Молоко — 250 мл.
  • Цукор — 150 г.
  • Щіпка солі.
  • Яйця — 4 шт.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Дріжджі сухі — 1 ч. л.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Родзинки — 100 г.
  • Лимони — 1 шт.
  • Борошно — 600 г.

Молоко підігріти, додати ложку цукру, дріжджі й 250 г борошна. Залишити в теплому місці на пів години.

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки змішати з іншим цукром, а білки збити з сіллю до міцної піни. В опару додати жовтки з цукром, розм’якшене вершкове масло і збиті білки. Перемішати до повної однорідності.

Поступово додавати борошно в тісто і замішувати. Тісто має бути м’яким і еластичним. Накрити його рушником і залишити підійматися на годину.

Родзинки замочити в гарячій воді на 15 хвилин, потім просушити. Цедру одного лимона натерти на тертці. Додати в тісто родзинки й цедру, добре перемішати.

Форму мультиварки змастити маслом та викласти тісто.

Включити спочатку мультиварку на 10 хвилин на режим «Підігрів», а потім режим «Випічка» на 1 годину 30 хвилин.