ПЕРСИК: корисно, дешево, дуже смачно! Рецепт тістечка родом з дитинства

ПЕРСИК: корисно,  дешево, дуже смачно! Рецепт тістечка родом з дитинства

Пам’ятаєте ті самі «персики», за якими вишукувалися цілі черги в шкільній їдальні?
Вони продавали в кафе поряд з кінотеатром, куди ми бігли відразу після перегляду фільму. І в привокзальному кафе, звідки ми з батьками вирушали в гості до бабусі. А ще такі робила моя мама, і це було справжнє свято!

Пропонуємо приготувати цей десерт вдома! Часу займе трохи, а задоволення — ціле відро персиків 🙂

Інгредієнти (вихід – приблизно 12 шт.):

  • пшеничне борошно – 3,5 склянки;
  • вершкове масло – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • цукор –1 ст. л. (для декору);
  • цукор – 70 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • морква – 2 шт.;
  • буряк – 70 г.;
  • ванілін (дрібка).

Начинка:

  • волоські горіхи – 70 г;
  • молоко згущене  – 1 банка.

Приготування:

  1. Просіяти борошно і розділити на 2 рівні частини
  2.  Змішати  цукор з ваніліном, збити сюди яйце.
  3. У яєчну масу поступово додати масло та сметану.
  4. Половину борошна змішати з розпушувачем, повільно додавати до маси, перемішуючи міксером (має вийти пластичне тісто).
  5. На робочу поверхню всипати другу частину борошна, вимісити тісто.
  6. Тісто розділити на 24 частини, зробити з них половинки тістечок.
  7. Деко для випікання застелити пергаментним папером, викласти тістечка.
  8. Випікати в духовці 15 хвилин при температурі 190 градусів.
  9. Готове печиво залишити до охолодження, вирізати серединку.
  10. Готуємо крем: горіхи перетерти на крихту, додати їх у половину банки згущеного молока.
  11. Цим кремом перемастити тістечка.
  12. Згущенкою, що залишилася, змастити боки тістечок, з’єднати по дві частинки.
  13. Готуємо овочеві соки для прикрашання: буряк та моркву почистити, окремо вичавити з них сік, меншу частинку кожного тістечка вмочити в морквяний сік, більшу – в буряковий.
  14. Покрити цукром, залишити на кілька годин.

Смачного!