Начинки для тарталеток: 7 смачних рецептів на новорічний стіл (РЕЦЕПТ)

Начинки для тарталеток: 7 смачних рецептів на новорічний стіл (РЕЦЕПТ)

Закуски в тарталетках ефектно виглядають на новорічному столі, будь це фуршет на роботі або посиденьки в сімейному колі. Такі страви можуть бути як холодними, так і гарячими. За начинку можна використовувати абсолютно все — від простої сирно-часникової пасти до вишуканого коктейлю з морепродуктів.

З яйцем, сиром і зеленою цибулею

Цей варіант начинки на Новий рік можна вважати бюджетним. Для нього зовсім не обов’язково використовувати дорогі сорти сиру, підійде і звичайний плавлений сирок «Дружба».

Склад сирно-яєчних тарталеток:

  • 4 варені яйця;
  • 100 г сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • пір’я зеленої цибулі,
  • майонез і спеції – на смак.

Приготування:

Сир і яйця натерти на тертці або порізати дрібними кубиками.

Щоб плавлений сирок було простіше подрібнити, його можна попередньо трохи заморозити в холодильнику.

До цих продуктів додати пропущений через прес часник, майонез, дрібно рубану зелену цибулю.

Все добре перемішати, на смак присмачити спеціями й розкласти по порціях.

Крім зеленої цибулі, в начинку можна додавати будь-яку свіжу зелень.

Рецепт з курячим паштетом і вершковим маслом

Домашній курячий паштет разом з розм’якшеним вершковим маслом за текстурою нагадує ніжний крем, тому він ідеальний для начинки тарталеток для новорічного столу.

Для приготування знадобляться:

  • 600 г курячої печінки;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 80 г моркви;
  • 100 г вершкового масла;
  • рослинна олія – для смаження;
  • чорний мелений перець, мускатний горіх і сіль.

Спосіб приготування:

Овочі подрібнити та обсмажити до м’якості на олії.

Потім до них викласти підготовлену печінку і томити все до готовності. В кінці додати спеції і сіль.

Після цього перебити все блендером до пастоподібного стану.

Потім додати розм’якшене вершкове масло і знову все збити.

Готову начинку можна красиво видушити в тарталетки за допомогою кондитерського мішка і прикрасити зеленню, наприклад, листочками шпинату-міні.

З корейською морквою, куркою і сиром

Морква по-корейськи робить будь-яку закуску пікантною і соковитою. Вся соковитість салату сконцентрована в маринованому овочі, тому зовнішній вигляд кошичків з тіста не постраждає навіть під час тривалого стояння на новорічному столі.

Перелік необхідних для соковитої начинки компонентів:

  • 250 г моркви по-корейськи;
  • 200 г твердого сиру;
  • 300 г копченої курячої грудинки;
  • майонез – до смаку.

Приготування:

Сир натерти на середній тертці.

Куряче м’ясо розібрати на тонкі волокна або нарізати невеликими кубиками.

Змішати всі продукти в одній мисці, заправити майонезом і можна наповнювати тарталетки.

Моркву по-корейськи часто шаткують довгою «локшиною», що не дуже зручно при укладанні начинки в невеликі тарталетки, тому і її при необхідності можна перерізати на короткі відрізки.

З фетою, свіжими овочами та зеленню

Овечий сир фета з виразною кислинкою і вираженим солоним смаком чудово поєднується зі свіжими овочами. Такий мікс нагадує грецький салат.

Щоб його приготувати, знадобиться взяти на 10 тарталеток:

  • 150 г фети;
  • 4 помідори чері;
  • ½ середнього огірка;
  • 1 часточка часнику;
  • зелень і спеції.

Процес приготування:

Фету перекласти в підходящу ємність і розім’яти до однорідного стану. Потім додати до сиру пропущений через часникодавку зубок часника і подрібнену зелень, перемішати.

Овочі вимити та витерти насухо.

Помідори розрізати на четвертинки, а огірок нашаткувати пів кільцями.

Тарталетки наповнити сирною масою, а зверху викласти по скибочці кожного овоча і гілочку зелені для декору.

Для закуски можна взяти та звичайні помідори, але в цьому випадку потрібно вибирати більш м’ясисті сорти.

Закуска з кукурудзою, яйцем і сиром

Проста, але смачна начинка для тарталеток виходить з наступних продуктів:

  • 100 г твердого сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 50 г кукурудзи;
  • 10-20 г зелені;
  • 20-40 г майонезу.

Приготування:

Сир і яйця натерти на дрібній тертці.

Зелень вимити, обсушити і дрібно порізати.

З консервованої кукурудзи просто злити рідину, а заморожену відварити.

Всі компоненти начинки перемішати разом, заправити невеликою кількістю майонезу і розкласти по кошиках.

Оригінальний спосіб подачі “Олів’є”

Тарталетки можуть піднести по-новому навіть традиційний новорічний салат “Олів’є”.

Його перед подачею просто необхідно розкласти по порційних кошичках.

Вони повинні бути з пісочного тіста, а не вафельними, щоб страва довше зберігала свій презентабельний вигляд.

Прикрасити таку подачу можна декоративними мереживними чіпсами. Для них потрібно з’єднати 10 г борошна з 90 г води і 40 г олії. Отримане тісто налити на гарячу сковороду і пекти, поки не випаруватися вся волога. Потім акуратно зняти зі сковороди, а після охолодження розламати на шматочки, якими можна прикрасити страву.

Закуска з консервованими ананасами та сиром

Для цієї страви краще вибирати сир з багатим, яскраво вираженим смаком, який підкреслить і посилить солодкість консервованих ананасів.

Пропорції використовуваних продуктів на 16 середніх тарталеток:

  • 200 г твердого сиру;
  • 340 г консервованих ананасів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 60 г майонезу.

Послідовність приготування:

З ананасів злити сироп. Якщо фрукти нарізані кільцями, то подрібнити їх кубиками.

Сир натерти на середній або дрібній тертці.

Часник пропустити через прес.

Змішати всі складові начинки і заправити майонезом.

Перед подачею розкласти салат по тарталеткам.

Святкового настрою та смачних свят.