Булочки з сиром, які не черствіють (РЕЦЕПТ)
Булочки з сиром виходять ніжними, ароматними, тісто настільки вдале і повітряне, що навіть на наступний день воно залишається м’яким, а оригінальний зовнішній вигляд випічки відразу привертає увагу.
Спробуйте їх приготувати і вони стануть частим гостем у вас на столі!
Необхідні продукти:
Тісто:
молоко – 150 мл
цукор – 50 г (2 ст.л.)
яйце – 1 шт.
сіль – 1/3 ч.л.
дріжджі – 5 г сухих (15 г живих)
борошно – 300 г
вершкове масло – 30 г
Начинка:
сир – 200 г
сметана – 1,5 ст.л.
цукор – 2 ст.л.
ванілін – 1 г
чорнослив, родзинки, цукати – за бажанням
Крем:
згущене молоко – 70 г
сметана – 2 ст.л.
Для змазування:
жовток – 1 шт.
молоко – 1 ст.л.
Для посипання і прикраси:
цукрова пудра
шоколадні крапельки
У миску вливаємо тепле молоко, всипаємо сухі дріжджі, цукор і перемішуємо вінчиком до однорідності. Молоко з дріжджами накриваємо тонким рушником і залишаємо на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
Потім сюди вбиваємо 1 яйце, всипаємо 1/3 ч.л. солі і перемішуємо вінчиком. Далі всипаємо відразу все просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно швидко збирається в єдиний клубок і виходить дуже м’яким. Тепер додаємо вершкове масло кімнатної температури і вмішуємо його в тісто.
Кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для збільшення в об’ємі.
Ну, а поки приготуємо сирну начинку для наших булочок.
Для цього нам знадобиться сир, сметана, ванілін, цукор і чорнослив.
До двохсот грамів сиру додаємо 1 ст.л. сметани, всипаємо 2 ст.л. цукру, пакетик ваніліну і розминаємо все за допомогою вилки в однорідну масу. Якщо ви бачите, що начинка виходить суха, то додайте ще пів столової ложки сметани.
Чорнослив нарізаємо на маленькі шматочки і відправляємо до сиру. Замість нього можна покласти в’ялену журавлину, вишні, родзинки, будь-які цукати або не класти нічого. Начинка готова.
Родзинка рецепту в кремі, яким ми будемо просочувати булочки після їх приготування.
Крем досить простий – 70 г згущеного молока змішуємо з 2 ст.л. сметани і поки відставляємо його в сторону.
Готове тісто обминаємо трохи руками, при цьому борошно НЕ підсипаємо. Ділимо його на 2 частини, а потім кожну розрізаємо на 6 шматочків. В результаті у нас вийде 12 булочок.
Тісто, з яким ми не працюємо накриваємо пакетом, беремо один шматочок тіста і розкачуємо його. На центр викладаємо начинку, приблизно 2 ч.л., і защипуємо у булочки тільки краї, серединку залишаємо відкритою. Теж саме робимо і з рештою тістом.
Далі беремо форму для запікання, розмір моєї форми 28 на 28 см. На дно кладемо аркуш паперу для випічки і викладаємо булочки. Накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання на 15 хвилин.Потім змащуємо сумішшю жовтка і молока.
Відправляємо їх випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Дістаємо булочки з духовки і духовку відразу вимикаємо, вона повинна трохи охолонути. У центр кожної гарячої булочки заливаємо крем. Знову їх ставимо в духовку, але вже в вимкнену, в теплу, буквально на 7-10 хвилин для того, щоб схопився крем.
Ну і все, перекладаємо булочки на решітку і даємо трохи охолонути, до злегка теплого стану. Потім кладемо їх на тарілку і за бажанням зверху викладаємо по кілька штук шоколадних крапельок. Присипаємо цукровою пудрою і кличемо сім’ю пити чай.
Смачного!