Будьте здорові! — Від яких продуктів краще відмовитися після 40 років
Людям старше сорока років необхідно відмовитися від деяких продуктів харчування, які можуть створювати підвищені ризики для здоров’я. Це, зокрема, порційна розчинна кава з вершками, газовані напої і фруктовий сік, дієтичні батончики, мафіни і кекси, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
У розчинній каві з вершками присутній алюмосилікат натрію — речовина, яку додають в миючі засоби, щоб вони не злежувалися. Це з’єднання може провокувати подразнення дихальних шляхів, шкіри та очей. Плюс, в каві з вершками є гідрогенізована рослинна олія, яка підвищує рівень насичених жирів, потенційно небезпечних для серця.
Вживання газованих напоїв в зрілому віці може викликати захворювання серцево-судинної системи, плюс, газована вода сприяє розвитку подагри. Від дієтичних батончиків слід відмовитися через масу непотрібних речовин, присутніх в таких продуктах — це, наприклад, пальмова олія і синтетичні підсолоджувачі.
Фруктовий сік насичений глюкозою, вживання якої слід контролювати після 40. Глюкоза є однією з основних причин утворення абдомінального жиру, який може бути винуватцем метаболічних розладів. Мафіни і кекси, в яких занадто багато цукру — теж не найкраща їжа, якщо вам більше 40 років. Як і хот-доги, бекон, вершкове масло в непомірних кількостях, макарони і білий хліб.